Jutta Kontinen

Jutta Kontinen

Brand & Training Manager

p. 050 366 0330
jutta_kontinen@thegbfoods.com

Esittelyssä GB Foods -ammattilainen:

Jutta Kontinen uskaltaa ajatella laatikon ulkopuolelta

Aina iloinen, ideoita pursuava, rohkea ja äärettömän ammattitaitoinen Brand & Training Manager Jutta Kontinen on toiminut nykyisessä työssään vuodesta 2017. Sitä ennen työkokemusta on kertynyt niin ravintolakokkina kuin julkisella puolella suunnittelijana ja asiantuntijana. 

– Vastaan markkinoinnista suurkeittiötuotemerkkien osalta. Hoidan sisäistä ja ulkoista viestintää, osallistun tuotekehitykseen, teen työtä laatustandardien kanssa, organisoin messuja ja tapahtumia, toimin myynnin tukena ja paljon muuta. Käyn myös asiakkaidemme luona tutustumassa heidän tarpeisiinsa ja kouluttamassa. 

– Olen asiakkaille kumppani ja luotettava yhteispeluri. Pyrin luomaan rentoja ja välittömiä suhteita asiakkaisiin, koska ihmisestä saa enemmän irti, kun hän voi olla oma itsensä. Kun tapaan asiakkaita, etsimme yhdessä ratkaisuja heidän haasteisiinsa.

– Toimin myös inspiraationa. Jos asiakkaalla esimerkiksi on käytössä joku tuotteemme, mutta he ovat aina käyttäneet sitä tietyllä tavalla, kerron muista mahdollisuuksista.

Osaaminen tulee pöydän toiselta puolelta

Jutta Kontinen tietää, miten ravintolakeittiöiden arki pyörii yksityisellä ja julkisella puolella, osaa suunnitella reseptejä ja hänelle on tuttua myös julkisen puolen ruokalistasuunnittelu sekä elintarvikehankinnat. Lisäksi hän elää ja hengittää ruokaa, kotikokkausta ja ravintoloita myös vapaa-ajallaan. Näitä taitoja ei viestintä- tai markkinointikouluissa opeteta, vaan ne on hankittu alan töistä. 

– Se on valtava voimavara, että pystyn samaistumaan asiakkaan tarpeisiin, puhun heidän kanssaan samaa kieltä ja sekä ravintolamaailman että julkisen sektorin lainalaisuudet ovat minulle tuttuja. En tiedä, voisiko työtäni tehdä, jos ei ole vankkaa osaamista pöydän toiselta puolelta.

Myös stressin- ja kiireensietokyky on tullut mukana aiemmasta työkokemuksesta. Ravintolatyö on pakkotahtista ja kiireeseen ei aina voi etukäteen varautua. Samanlaista työ on markkinoinnin parissa, koska usein tilanteisiin on reagoitava silloin kuin niitä tulee vastaan.

Vain taivas rajana!

Sanotaan, ettei ketään haeta kotoa töihin, mutta Kontinen on säännön vahvistava poikkeus tässä tapauksessa. Hänen nykyinen esimiehensä tunsi hänet asiakkaana ja pyysi hänet tiimin vahvistukseksi. Yön yli piti nukkua, mutta sitten Kontinen tavoilleen uskollisena päätti hypätä tuntemattomaan. Samalla tiellä hän on yhä – hypystä on laskeuduttu onnistuneesti ja tuntemattomasta on tullut tuttua.

– Opin työkavereiltani joka päivä jotain uutta. Ammattitaitoinen jengimme on ehtymätön idea- ja tietopankki. Meillä on eri tavoin ajattelevia ihmisiä eri aloilta, minkä ansiosta osaaminen on todella laajaa. Tämän porukan kanssa lähtisin vaikka autiolle saarelle ja olisin varma, että selviäisimme kaikista eteen tulevista tilanteista.

Kontinen rakastaa työnsä monipuolisuutta. Vielä ei ole kahta samanlaista päivää tullut vastaan. 

– Pystyn vaikuttamaan hyvin paljon siihen mitä, miten ja milloin teen. Haluamme olla edelläkävijöitä ja tehdä asiat meille sopivimmalla tavalla – emme siten kuin b2b-markkinoinnissa on totuttu tekemään. Vain taivas on rajana!  

Makuasia 1/2023
Uusi asiakaslehti on ilmestynyt!
Tästä herkuttelemaan »