Makuasia 1/2023

JJ’s BBQ savustaa barbecue-herkut Salosta maailmalle Jari-Jukka Kallunki tietää mitä tekee, ja hän tekee sen hyvin. Kallungin konstailematon meininki on maistunut suomalaisille siinä määrin, että JJ’s BBQ äänestettiin 2022 Suomen parhaaksi burgeriravintolaksi ja kysyntä lähti viraaliksi. Mitä silloin tehdään, kun homma lähtee raketilla lentoon? Kallungin tausta on ravintola-alalla, mutta tie Suomen viralliseksi barbecue-mieheksi ei mennyt sitä suorinta reittiä. – Valmistuin Kemijärvellä 2003 ravintolakokiksi. Sen jälkeen kävin armeijan ja jäin Pyhätunturille töihin pariksi vuodeksi. Pohjois-Suomi alkoi käydä Kallungille pieneksi, joten hän haki töi- hin Etelä-Suomeen. – Olin töissä, kun puhelu tuli. Kysyttiin, että tulisinko töihin, ne alkaisivat ylihuomenna. Kallunki tarttui tilaisuuteen ja lähti siltä seisomalta Saloon. Työko- kemusta on kertynyt Nokialta, nuohoojan töistä ja hitsaamisesta. Hitsaushommissa toimenkuva alkoi laajentua: hän otti yrityksessä vastuuta ensin markkinoinnista ja myynnistä, sitten tuotteiden tilaa- misesta, maahantuonnista ja pikkuhiljaa nettisivuista ja sosiaalisesta mediastakin. – Tykkään itse tehdä paljon asioita, ja ilmeisen hyvin osaan joitakin asioita tehdäkin, Kallunki pohtii. Puolivahingossa takaisin alalle YouTuben kautta Savustaminen ja savustimet saapuivat Kallungin elämään YouTuben kautta. Somemausteenamenestykseen: Ravintolatoiminnan pyörittäminen on muutakin kuin ruoanlaittoa ja reseptejä. Makuasia esittelee alan mielenkiintoisia ihmisiä, yrityksiä ja ilmiöitä Kauhan vierestä -juttusarjassa. 8

RkJQdWJsaXNoZXIy MzQ2ODg=