Ainolan omenapaistos
Annoksia: 50 kpl
Annoskoko: 100 g
Määrä: 5,0 kg
| 2,000 kg | Omenalohko, pakaste |
| 0,400 l | Vesi |
| 0,100 kg | IsoMitta Päärynä-omenakiisseliainekset |
| Laita omenalohkot voideltuun GN-vuokaan. | |
| Valmista kiisseli, anna tekeytyä 15 minuuttia ja levitä omenoiden päälle vuokaan. | |
| Streusselmassa (murumassa) | |
| 0,100 kg | Margariini 60 %, laktoositon |
| 0,080 kg | Sokeri |
| 0,060 kg | Vehnäjauho |
| 0,080 kg | Kaurahiutale |
| 0,002 kg | Leivinjauhe |
| Kaneli, jauhettu | |
| Kastike: | |
| Sekoita kaikki murumassan ainekset yleiskoneen lapavatkaimella tai käsin murumaiseksi seokseksi. Ripottele murumassa vuokaan tasaisesti ja paista kuivapaistolla uunissa 160°C:ssa noin 20 min, kunnes pinta on saanut väriä. | |
| 1,700 l | Maitojuoma laktoositon kevyt |
| 0,600 l | Kuohukerma, vähälaktoosinen |
| 0,270 kg | IsoMitta Vanhanajan vaniljakastike -ainekset |
| Lisää maito ja kerma kulhoon ja sekoita joukkoon IsoMitta Vanhanajan Vaniljakastike -ainekset.Vatkaa ilmavaksi vaahdoksi. | |
