Bataattimousse
Annoksia: 20 kpl
Annoskoko: 30 g
Määrä: 0,6 kg
S
Soijaton
(ei lisätty soijapapuja tai soijapaputuotteita reseptin ainesosana)
K
Kananmunaton
(ei lisätty kananmunaa tai munatuotteita reseptin ainesosana)
G
Gluteeniton
(ei lisätty gluteenia sisältäviä viljoja tai viljatuotteita reseptin ainesosana)
| 0,050 l | Rypsiöljy |
| 0,500 kg | Bataatti, oranssi |
| 0,140 kg | Vuohenjuusto |
| 0,002 kg | Timjami, tuore |
| Kuori bataatit, piko paloiksia ja asettele uunivuoalla. | |
| Pilko vuohenjuusto ja lado bataattien päälle uunivuokaa. Laita päälle muutama oksa tuoretta timjamia ja hiukan öljyä. Paahda uunissa kunnes bataatti on pehmeää. 160 astetta n. 25 min. | |
| Jäähdytä hiukan, poimi timjamin oksat pois ja soseuta kaikki. | |
| 0,200 l | Kevytmaito, vähälaktoosinen |
| 0,050 kg | Bong Moussepohja-ainekset |
| Mittaa maito yleiskulhoon ja lisää mousseaines. Vatkaa täydellä teholla n. 5 min. | |
| 0,100 l | Ranskankerma, vähälaktoosinen |
| 0,005 kg | Suola |
| 0,001 kg | Mustapippuri, rouhittu |
| Lisää ranskankerma, jäähtynyt bataattisose sekä mausteet. | |
| Sekoita ja tarkista maku ja anna maustua n 2h. | |
| Annoste tarjoilu astioihin tai syötäviin annosmaljoihin. | |
