Kuningatarkakku
Annoksia: 16 kpl
Annoskoko: 130 g
Määrä: 2,08 kg
L
Laktoositon
(laktoosia < 0,01 g / 100 g nautintavalmista tuotetta)
S
Soijaton
(ei lisätty soijapapuja tai soijapaputuotteita reseptin ainesosana)
G
Gluteeniton
(ei lisätty gluteenia sisältäviä viljoja tai viljatuotteita reseptin ainesosana)
| 0,130 kg | Gluteeniton valmiskakkupohja |
| Muotoile kakkupohjasta halutun muotoinen irtopohjavuokaan. | |
| Täyte: | |
| 0,600 kg | Maitorahka, laktoositon |
| 0,200 l | Maitojuoma laktoositon kevyt |
| 0,250 kg | IsoMitta Kuningatarvaahtoainekset |
| 0,200 l | Vispikerma, laktoositon |
| 0,150 kg | Sokeri |
| 0,125 kg | Boysenmarja |
| 0,125 kg | Mustikka, pakaste |
| 0,020 kg | Liivatelehti |
| Mittaa maito, vispikerma, rahka ja IsoMitta Kuningatarvaahto -ainekset kulhoon ja vaahdota kovaksi vaahdoksi. | |
| Lisää marjat ja sokeri. | |
| Sulata liotetut liivatelehdet. Lisää ensin pieneen vaahtomäärään ja sekoita seos loppuun vaahtoon. | |
| Levitä vaahtomassa vetopohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 2h mielellään yön yli. | |
| Pintakiille: | |
| 0,200 l | Vesi |
| 0,060 kg | IsoMitta Mustikka-vadelmakiisseli/ -keittoainekset |
| 0,010 kg | Liivatelehti |
| 0,050 l | Puolukkamehu, sokeroitu |
| Pintakiille: | |
| Yhdistä vesi ja IsoMitta Mustikka-Vadelmakiisseli/ -keittoainekset ja sekoita tasaiseksi. | |
| Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Purista lehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan karpalomehutilkkaan. | |
| Lisää liivateliemi kiisselin joukkoon ohuena nauhana. | |
| Kaada haalea seos kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi ja anna hyytyä kylmässä noin tunti. | |
| Koristele kakku tuoreilla pensasmustikoilla ja vadelmilla. | |
