Sitruuna ja lakritsa
Annoksia: 15 kpl
Annoskoko: 112 g
Määrä: 1,68 kg
L
Laktoositon
(laktoosia < 0,01 g / 100 g nautintavalmista tuotetta)
| Lakritsamousse | |
| 0,100 kg | IsoMitta Lakritsamousseaines |
| 0,166 kg | Laktoositon täysmaitojuoma |
| Sekoita ainekset keskenään ja vaahdota 10 minuuttia yleiskoneessa. Siirrä pursotin pussiin ja täytä silikoninen rengasmuotti | |
| Sitruunahyytelö | |
| 0,017 kg | IsoMitta Sitruunakiisseli/ -keittoainekset |
| 0,080 kg | Vesi |
| 0,010 kg | Sitruunamehu, makeuttamaton |
| 0,010 kg | Sokeri |
| 0,004 kg | Liivate |
| Liota liivate kylmässä vedessä. Sekoita ainekset keskenään ja kiehauta. Lisää liotettu liivate joukkoon ja kaada muottiin lakritsamoussen päälle | |
| Sitruunamousse | |
| 0,040 kg | IsoMitta Sitruunakiisseli/ -keittoainekset |
| 0,175 kg | Laktoositon täysmaitojuoma |
| 0,100 kg | Tomusokeri |
| 0,006 kg | Liivatelehti |
| 0,300 kg | Vispikerma, laktoositon |
| Kiehauta kattilassa maito ja IsoMitta sitruunakiisseli aines. Lisää joukkoon liotettu liivate ja tomusokeri. Vatkaa yleiskoneessa vispikerma ja yhdistä massaan. Kaada muottiin ja jäädytä | |
| Pohja | |
| 0,180 kg | Vetopohja, vaalea |
| 0,050 kg | Sitruunamehu, makeuttamaton |
| 0,050 kg | Sokeri |
| Lämmitä kattilassa sitruunamehua ja sokeria kunnes sokeri liuennut. Kostuta pohja hyvin ja leikkaa muotoon. Ohenna pohjan paksuutta tarvittaessa | |
| Kaakaomaalaus | |
| 0,200 kg | Kaakaovoi |
| 0,200 kg | Valkosuklaa |
| Murusta kaakaovoi pienmmäksi ja lisää valkosuklaa. Sulata tasaiseksi ja siivilöi hyvin. Maalaa jäätynyt kakku kauttaaltaan valkoiseksi. Tähän tarvitset elintarvikkeille tarkoitetun ruiskumaalaussetin. | |
