Vadelmainen lakritsi Brita
                        Annoksia: 30 kpl
                        Annoskoko: 130 g
                        Määrä: 3,9 kg
                    
                                    L
                                    Laktoositon
                                        (laktoosia < 0,01 g / 100 g nautintavalmista tuotetta)
                                
                            
                        | 0,300 kg | Voi, laktoositon | 
| 0,255 kg | Sokeri | 
| Laita vatkauskulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa muutama minuutti niin että rasva ja sokeri ovat hyvin sekoittuneet. | |
| 0,390 kg | Vehnäjauho | 
| 0,020 kg | Leivinjauhe | 
| 0,006 kg | Sitruunankuori | 
| Mittaa kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste kulhoon, sekoita ja lisää rasva-sokeri seokseen vähän kerrallaan. | |
| 0,120 kg | Kananmunan keltuainen | 
| 0,300 l | Maitojuoma laktoositon kevyt | 
| Lisää keltuaiset yksi kerrallaan massaan. | |
| Viimeisenä kaada maito joukkoon ohuena nauhana ja sekoita taikina tasaiseksi. | |
| 0,240 kg | Kananmunan valkuainen | 
| 0,255 kg | Sokeri | 
| Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. | |
| Levitä kakkutaikina kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä valkuaisvaahto taikinan päälle. | |
| Paista 160 asteessa (paisto) n. 16-18 min. | |
| Valmista sillä välin täyte | |
| Täyte 1: | |
| 0,500 l | Laktoositon täysmaitojuoma | 
| 0,150 kg | Bong Moussepohja-ainekset | 
| 0,020 kg | Lakritsijauhe (Urtekram) | 
| 0,135 kg | Sokeri | 
| 0,015 kg | Vaniljasokeri, aito | 
| 0,006 kg | Suola | 
| Kaada kylmä täysmaito kulhoon, lisää kaikki kuivat aineet ja vatkaa kunnon vaahdoksi. | |
| Anna moussen tekeytyä jääkaapissa n. tunti. | |
| 0,800 kg | Vadelma | 
| Asettele jäähtynyt kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä lakritsimousse pohjan päälle. | |
| Ripottele pintaan runsaasti tuoreita vadelmia ja asettele toinen pohja päälle. | |
| Koristele kakku haluamallasi tavalla tuoreilla vadelmilla, kermavaahtonokareilla, sitruunan kuoriraasteella jne. | |
                
            