Vadelmainen lakritsi Brita
Annoksia: 30 kpl
Annoskoko: 130 g
Määrä: 3,9 kg
L
Laktoositon
(laktoosia < 0,01 g / 100 g nautintavalmista tuotetta)
| 0,300 kg | Voi, laktoositon |
| 0,255 kg | Sokeri |
| Laita vatkauskulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa muutama minuutti niin että rasva ja sokeri ovat hyvin sekoittuneet. | |
| 0,390 kg | Vehnäjauho |
| 0,020 kg | Leivinjauhe |
| 0,006 kg | Sitruunankuori |
| Mittaa kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste kulhoon, sekoita ja lisää rasva-sokeri seokseen vähän kerrallaan. | |
| 0,120 kg | Kananmunan keltuainen |
| 0,300 l | Maitojuoma laktoositon kevyt |
| Lisää keltuaiset yksi kerrallaan massaan. | |
| Viimeisenä kaada maito joukkoon ohuena nauhana ja sekoita taikina tasaiseksi. | |
| 0,240 kg | Kananmunan valkuainen |
| 0,255 kg | Sokeri |
| Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. | |
| Levitä kakkutaikina kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä valkuaisvaahto taikinan päälle. | |
| Paista 160 asteessa (paisto) n. 16-18 min. | |
| Valmista sillä välin täyte | |
| Täyte 1: | |
| 0,500 l | Laktoositon täysmaitojuoma |
| 0,150 kg | Bong Moussepohja-ainekset |
| 0,020 kg | Lakritsijauhe (Urtekram) |
| 0,135 kg | Sokeri |
| 0,015 kg | Vaniljasokeri, aito |
| 0,006 kg | Suola |
| Kaada kylmä täysmaito kulhoon, lisää kaikki kuivat aineet ja vatkaa kunnon vaahdoksi. | |
| Anna moussen tekeytyä jääkaapissa n. tunti. | |
| 0,800 kg | Vadelma |
| Asettele jäähtynyt kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä lakritsimousse pohjan päälle. | |
| Ripottele pintaan runsaasti tuoreita vadelmia ja asettele toinen pohja päälle. | |
| Koristele kakku haluamallasi tavalla tuoreilla vadelmilla, kermavaahtonokareilla, sitruunan kuoriraasteella jne. | |
