Vadelmainen lakritsi Brita

Annoksia: 30 kpl
Annoskoko: 130 g
Määrä: 3,9 kg

Muokkaa annoskokoa tai annosmäärää

L Laktoositon (laktoosia < 0,01 g / 100 g nautintavalmista tuotetta)
0,300 kg Voi, laktoositon
0,255 kg Sokeri
Laita vatkauskulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa muutama minuutti niin että rasva ja sokeri ovat hyvin sekoittuneet.
0,390 kg Vehnäjauho
0,020 kg Leivinjauhe
0,006 kg Sitruunankuori
Mittaa kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste kulhoon, sekoita ja lisää rasva-sokeri seokseen vähän kerrallaan.
0,120 kg Kananmunan keltuainen
0,300 l Maitojuoma laktoositon kevyt
Lisää keltuaiset yksi kerrallaan massaan.
Viimeisenä kaada maito joukkoon ohuena nauhana ja sekoita taikina tasaiseksi.
0,240 kg Kananmunan valkuainen
0,255 kg Sokeri
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Levitä kakkutaikina kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä valkuaisvaahto taikinan päälle.
Paista 160 asteessa (paisto) n. 16-18 min.
Valmista sillä välin täyte
Täyte 1:
0,500 l Laktoositon täysmaitojuoma
0,150 kg Bong Moussepohja-ainekset
0,020 kg Lakritsijauhe (Urtekram)
0,135 kg Sokeri
0,015 kg Vaniljasokeri, aito
0,006 kg Suola
Kaada kylmä täysmaito kulhoon, lisää kaikki kuivat aineet ja vatkaa kunnon vaahdoksi.
Anna moussen tekeytyä jääkaapissa n. tunti.
0,800 kg Vadelma
Asettele jäähtynyt kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä lakritsimousse pohjan päälle.
Ripottele pintaan runsaasti tuoreita vadelmia ja asettele toinen pohja päälle.
Koristele kakku haluamallasi tavalla tuoreilla vadelmilla, kermavaahtonokareilla, sitruunan kuoriraasteella jne.
Makuasia 1/2024
Uusi asiakaslehti on ilmestynyt!
Tästä herkuttelemaan »